Loading…
SKUP 2016 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 9 • 14:00 - 15:00
Asylundersøkelsen

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Høsten 2015 ble det stor debatt om de mange asylsøkerne som kom til Norge. Debatten handlet om mottak, kostnader, støtteordninger, innstramming og integrering. Politikere, byråkrater, eksperter og vanlige nordmenn la fram sitt syn, men debatten manglet en vesentlig stemme, mente TV 2. For hvem er asylsøkerne? Hva kjennetegner dem spesielt? Hva vil de i Norge? Vil de hjem så fort som mulig, eller vil de helst forbli i Norge for alltid? Har de gått på skole?  Alt dette ville TV 2 finne ut. De bestemte seg for å reise rundt på asylmottak i hele landet og spørre dem som bodde der. Utstyrt med et spørreskjema oversatt til ti språk, lyktes det TV 2 å intervjue 984 asylsøkere som kom til Norge høsten 2015. To av reporterne som reiste rundt, Anine Hallgren og Ingvild Jensen presenterer hvordan undersøkelsen ble planlagt og gjennomført, og hva asylsøkerne svarte.


Moderatorer
avatar for Silje Sjursen Skiphamn

Silje Sjursen Skiphamn

Journalist/Styremedlem, Dagsavisen Fremtiden/SKUP
Silje Sjursen Skiphamn er journalist i Dagsavisen Fremtiden i Drammen og styremedlem i SKUP. Hun har 12 års erfaring som journalist, og har tidligere jobbet i blant annet Drammens Tidende og Nationen.

Forelesere
avatar for Anine Hallgren

Anine Hallgren

Journalist, TV 2
Anine Hallgren(32) er reporter i Tv 2 Nyhetene. Hun har jobbet i Tv 2 siden 2006 som reporter på samfunn, innenriks og nyhetskanalen. Har særlig fokus på helse og politikk. Hun har journalistutdanning fra Bodø og bachelor i statsvitenskap.
avatar for Ingvild Jensen

Ingvild Jensen

TV 2
Ingvild Jensen er reporter i TV2. Hun har 30 år lang journalistisk erfaring , blant annet som vaktsjef i Dagsnytt, programleder i Dagsrevyen, redaksjonssjef i Nettavisen og redaksjonssjef for samfunnsavdelingen i TV 2.Jensen har vært medlem i styret i Stortingets presselosje og... Read More →


Saturday April 9, 2016 14:00 - 15:00 CEST
Ildverket

Attendees (4)