Loading…
SKUP 2016 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 9 • 11:00 - 11:30
Jenta i den gule genseren

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Journalist Åge Winge brukte Iphonen til å fotografere, filme, gjøre lydopptak og notere, for ikke å vekke oppsikt som journalist. Slik kom han seg blant annet inn i en lukket flyktningecamp hvor han selv ble registrert som syrisk flyktning.

Historien startet da han på grensa mellom Ungarn og Serbia fikk øye på ei gråtende jente i en gul genser. Han fulgte henne gjennom tre land. Her forteller han om reportasjen «Jenta i den gule genseren» - og om utfordringene ved å bruke «nærhet» som metode. Video fra reportasjen er nominert til Årets bilde.

Åge Winge mottok i februar Den trønderske journalistprisen for reportasjen. Han fikk også den trønderske Fotojournalistikk-prisen for samme sak.

 

Jenta i den gule genseren:

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/2015/09/19/Jenta-i-den-gule-genseren-11581679.ece


Moderatorer
avatar for Marianne Tønset

Marianne Tønset

Journalist/Styremedlem, Adresseavisen/SKUP
Marianne Tønset er økonomijournalist i Adresseavisen. Hun har tidligere vært leder for Trondhjems Journalistforening og Hellkonferansen. Medlem i SKUP-styret fra 2014.

Forelesere
avatar for Åge Winge

Åge Winge

Journalist, Adresseavisen
Journalist Adresseavisen. UkeadressaÅge Winge har siden 2009 jobbet som journalist i Adresseavisen. Før det jobbet han femten år i Dagens Næringsliv. Winge er en erfaren featurejournalist som har mottatt flere priser for sin journalistikk.


Saturday April 9, 2016 11:00 - 11:30 CEST
Ormen Lange 3