Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
View analytic
Friday, April 8 • 17:45 - 18:45
Lynprat i datajournalistikk

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Nysgjerring på hva datajournalistikk er for noe? Her får du presentert noen av de beste sakene basert på dataverktøy som er publisert i norsk presse siden forrige SKUP.


Moderatorer
avatar for John Bones

John Bones

Journalist/Board Member SKUP, VG/SKUP
John Bones er journalist i VG og medlem i SKUP-styret. Bones har mange års erfaring med datastøttet journalistikk og har ledet SKUPs studieturer til NICAR-konferansene de siste tre årene. John hadde også ansvaret for dataseminarene under GIJC på Lillehammer i 2015. | Han har flere ganger undervist i databaserte teknikker på SKUP, ved Global Investigative Journalism Conference og ved nasjonale konferanser i... Read More →

Forelesere
avatar for Espen Andersen

Espen Andersen

Journalist og utvikler, NRK
Espen Andersen: Journalist og utvikler ved NRKs undersøkende nettdesk. Jobber med datastøttet journalistikk og nettutvikling. Er opptatt av at offentlige data skal være ikke-kommersielle og frie. Han besitter spesiell kompetanse på temaer knyttet til retten til innsyn i forvaltningens datasett og undersøkelser i store datamengder. Han står bak journalistiske prosjekter som for eksempel den første... Read More →
avatar for Jari Bakken

Jari Bakken

Redaksjonell utvikler, VG
Jari Bakken er redaksjonell utvikler i VG og har mange års erfaring med søk og tekstanalyse. Han har brukt Elasticsearch til å analysere alt fra stortingsreferater, skattelister og postjournaler, til VG-artikler og Twitter-meldinger.
avatar for Crina Boros

Crina Boros

Investigative & Data Journalist | CAR Trainer, Investigate Europe | Trainer at the Centre for Investigative Journalism (CIJ)
London-based investigative Journalist and CAR trainer at the Centre for Investigative Journalism (CIJ), Crina specialises in data analysis, transparency cross-border and accountability-driven reporting. She currently freelances for Investigate Europe and and mentors at newsPeeks. She has published with the BBC, Thomson Reuters, The Sunday Times, Greenpeace, The Black Sea and OffshoreAlert.
avatar for Dan Kåre Engebretsen

Dan Kåre Engebretsen

Data Journalist and internet potato in VG, Verdens Gang
Redaksjonell utvikler, digitalt hode og datajournalist i VG. Glad i åpne data, og finne ut lure ting.
avatar for Eiliv Frich Flydal

Eiliv Frich Flydal

journalist, Dagbladet
Eiliv Frich Flydal har jobbet som journalist i Dagbladet siden 2006. Han trives med stoff i skjæringspunktet mellom politikk, økonomi og kriminalitet. Siden 2010 har han jobbet med flere saker der datastøttet journalistikk var en del av metoden, blant annet medlemsjukset i SOS Rasisme, overgrep i helsevesenet og aksjonærregisteret.
avatar for Tarjei Leer-Salvesen

Tarjei Leer-Salvesen

Investigative journalist, Freelance
Tarjei Leer-Salvesen is a freelance journalist for newspapers and a researcher for documentary films, with background from the Norwegian Broadcasting Corporation, Dagbladet and Faedrelandsvennen. He is also a teacher in journalistic investigative methods. Among his projects now, is a the award winning website http://www.innsyn.no/ where millions of public documents from Norwegian governmental institutions are made searchable and you can make... Read More →
avatar for Fredrik Nøring

Fredrik Nøring

Dataanalytiker, Dagens Næringsliv
Fredrik Nøring (25) har bakgrunn innen datateknikk og matematikk, og jobber hos DN med dataanalyse og interaktiv visualisering. Han har bodd flere år i USA, og jobbet et år på et universitet i Zhuhai, Kina, hvor han underviste i datateknikk.
avatar for Elisabeth Risa

Elisabeth Risa

Journalist, Stavanger Aftenblad
Har det siste året Jobbet i Stavanger Aftenblads avdeling for undersøkende journalistikk. Jobber spesielt med datastøttet journalistikk, webutvikling og metode. Utdannet journalist ved Høgskolen i Bodø. Har tidligere jobbet i Avisa Nordland i Bodø.
avatar for Vegard Venli

Vegard Venli

Journalist, Kommunal Rapport
Vegard Venli er journalist i Kommunal-Rapport og medlem av Pressens offentlighetsutvalg. Vegard er kjent som en iherdig dokumentjeger og holder kurser i datastøttet journalistikk og innsyn som journalistisk arbeidsmetode. Fikk Flaviusprisen i januar for sin kamp for å åpne aksjonærregisteret.
avatar for Jonas Alsaker Vikan

Jonas Alsaker Vikan

Journalist, Adresseavisen
Jonas Alsaker Vikan har siden 2007 vært nyhetsjournalist i Adresseavisen. Han har blitt tildelt den trønderske journalistprisen i 2013 og for «silkeveiene» i 2015. Samme artikkelserie vant i tillegg prisen som årets sak i Norge av organisasjonen Norwegian Online News Association. Oppfølgeren «Teppefall» ble tildelt SKUP-diplom i 2016.


Friday April 8, 2016 17:45 - 18:45
Rauer

Attendees (13)