Loading…
SKUP 2016 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 9 • 12:30 - 13:00
Dypdykk i de pedofiles verden - slik jobbet VG

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

OBS: Det er en egen sesjon fredag kl. 17.45 om dataarbeidet som ligger bak. 
I ti måneder arbeidet dataanalytiker Einar Otto Stangvik og journalist Håkon F. Høydal for å avdekke, identifisere og konfrontere nordmenn som laster ned overgrepsbilder av barn. Hvordan fant de materialet, hvordan arbeidet de for å identifisere mennene, og hvordan fikk de snakket med dem? Stangvik og Høydal snakker om programmering, intervjuteknikk og et uvanlig – og fruktbart – samarbeid.

Moderatorer
avatar for Marianne Tønset

Marianne Tønset

Journalist/Styremedlem, Adresseavisen/SKUP
Marianne Tønset er økonomijournalist i Adresseavisen. Hun har tidligere vært leder for Trondhjems Journalistforening og Hellkonferansen. Medlem i SKUP-styret fra 2014.

Forelesere
avatar for Håkon Høydal

Håkon Høydal

Journalist, VG Helg
Håkon F. Høydal er journalist i VG Helg, hvor han har jobbet med å skrive dokumentarer siden magasinets begynnelse. Han har studert historie, religionsvitenskap og sosialantropologi ved Universitetene i Bergen og Oslo. Han trives best i en kajakk.
avatar for Einar Stangvik

Einar Stangvik

Editorial developer, VG
Einar Otto Stangvik har jobbet i VG siden 2014, etter mange år i IT-bransjen. I VG har han brukt det mest av tiden sin på datagraving, utvikling av verktøy og metoder for datagraving, samt avanserte grafiske grep i historiefortelling.


Saturday April 9, 2016 12:30 - 13:00 CEST
Ormen Lange 3