Loading…
SKUP 2016 has ended
Back To Schedule
Saturday, April 9 • 12:30 - 13:00
Dypdykk i de pedofiles verden - slik jobbet VG

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

OBS: Det er en egen sesjon fredag kl. 17.45 om dataarbeidet som ligger bak. 
I ti måneder arbeidet dataanalytiker Einar Otto Stangvik og journalist Håkon F. Høydal for å avdekke, identifisere og konfrontere nordmenn som laster ned overgrepsbilder av barn. Hvordan fant de materialet, hvordan arbeidet de for å identifisere mennene, og hvordan fikk de snakket med dem? Stangvik og Høydal snakker om programmering, intervjuteknikk og et uvanlig – og fruktbart – samarbeid.

Moderatorer
avatar for Marianne Tønset

Marianne Tønset

Journalist/Styremedlem, Adresseavisen/SKUP
Marianne Tønset er økonomijournalist i Adresseavisen. Hun har tidligere vært leder for Trondhjems Journalistforening og Hellkonferansen. Medlem i SKUP-styret fra 2014.

Forelesere
avatar for Håkon Høydal

Håkon Høydal

Journalist, VG Helg
Håkon F. Høydal er journalist i VG Helg, hvor han har jobbet med å skrive dokumentarer siden magasinets begynnelse. Han har studert historie, religionsvitenskap og sosialantropologi ved Universitetene i Bergen og Oslo. Han trives best i en kajakk.
avatar for Einar Stangvik

Einar Stangvik

Programmerer, VG
Einar Otto Stangvik har jobbet med datasikkerhet, programmering og IT-drift siden 2001. De siste årene har han søkt mot mer samfunnsmessig nyttig bruk av sin erfaring, og har slik funnet veien til pressen. Datagraving, kildevern og kampen mot digitalt misbruk er det han nå bruker... Read More →


Saturday April 9, 2016 12:30 - 13:00 CEST
Ormen Lange 3